Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Bytte julegaver

Det står faktisk ikke noe i den norsk loven om at man kan bytte julegaver - eller andre ting man har kjøpt. Men det er likevel en helt vanlig praksis i de aller fleste butikker. Hvis du skal bytte julegaver, bør du derfor for det første opptre høflig, og hvis du har kvitteringen går det som regel greit.


Bytte uten kvittering

Men siden det ikke er så vanlig å ha kvittering når man skal bytte julegaver - nettopp fordi man har fått det i presang, er det mange butikk-kjeder som godtar å bytte julegaver uten kvittering rett etter jul. Det følger dog ofte med en byttelapp på gaver fra de største kjedene. Det er lurt å sørge for at man ikke bryter forseglingen på elektroniske produkter som CDer og DVDer.


Mange handler over Internett, og det kan jo være en fordel for å unngå julerushet i forretningene. Etter norsk lov har man 14 dagers angrerett på ting man har kjøpt - også over nettet. Noen steder får man pengene tilbake, andre steder får man en tilgodelapp. Det hender selvfølgelig også at du vil ha en annen størrelse i klær eller sko som du har fått, eller du ønsker en annen farge eller en annen modell på noe du fikk.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved