Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julegaver Barn

Julegaver og barn hører sammen, og for mange er høydepunktet med julen å få pakke opp julegaver. Barn i Norge i dag har ofte så mange leker fra før at det kan være vanskelig å vite hva man skal gi dem til jul. Kanskje ønsker man å være litt kreativ med årets julegaver. Barn
er forskjellige, og det er en god ide å legge merke til hva det enkelte barnet synes er morsomt gjennom hele året, for å finne en populær julepresang.


Før i tiden fikk man ikke nødvendigvis julegaver. Barn kunne bli lykkelige over å dele en appelsin julekvelden, den gang var appelsinen en sensasjon, eksotisk og rar. Eller kanskje var de så heldige at de fikk en pakke, og det kunne være en hjemmelaget tredukke. Dessverre er det fortsatt noen som ikke får julegaver. Barn i kriserammede familier kan få gaver av organisasjoner som deler ut julepresanger og økonomiske midler rundt juletider.

Tradisjonen med gaver stammer fra den hellige biskop Nicolaus, som ble opphavet til vår tids julenisse, derav den amerikanske tittelen Santa Claus. Han var en gavmild mann, men ydmyk og beskjeden mann som ga til de fattiges barn. Han var biskop, og på alle bildene av ham kan vi se en fotsid hvit krave. Dette ble opphavet til den nissedrakten vi kjenner i dag. 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved