Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Romjulssalg

Perioden mellom julehelga og nyttårshelga benyttes mange steder til romjulssalg. Romjulssalg foregår, som begrepet sier, i romjula. Opprinnelig kommer dette begrepet av romhelg som igjen stammer fra det norrøne begrepet rumheilagr, som betyr dager som ikke er like hellig. Tidligere strakte begrepet seg helt til trettende dag jul, Hellige Tre Kongers dag, det vil si den 6. januar. Romjulssalg varer gjerne til godt over nyttår, så på den måten strekker den seg til ”trettandan" også i våre dager.


Mange mennesker benytter anledningen til å handle på romjulssalg, som i mange forretninger og kjøpesentre som oftest starter allerede den 3. juledag. Det er heller ikke uvanlig å bytte noe av det man har fått til jul. Det står faktisk ikke noe i den norsk loven om at man kan bytte gaver – eller andre ting man har kjøpt. Men det er likevel en helt vanlig praksis i de aller fleste butikker.

Hvis du har kvitteringen går det som regel i orden. Men siden det ikke er så vanlig å ha kvittering når man skal bytte julegaver - nettopp fordi man har fått det i gave, er det mange butikk-kjeder som godtar å bytte gaver uten kvittering rett etter jul. Det er lurt å sørge for at man ikke bryter forseglingen på elektroniske produkter som CDer og DVDer. 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved