Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Elektronisk julekort

I stedet for å gå den lange veien til postkontoret som man måtte gjøre før i tiden, kan man i dag sende elektronisk julekort fra hjemme-PCen. Et elektronisk julekort kan både ha julebilder, juleanimasjoner, og lyd til med julemusikk eller en inntalt hilsen.

Et elektronisk julekort ”forsvinner ikke”, eller kommer ikke for sent frem; det er fremme hos mottakeren omtrent idet det er sent fra PCen din!


Alltid koselig å få en julehilsen

På Internett kan du lett finne et elektronisk julekort som du synes er flott. Det er et uendelig utvalg, og både private hjemmesider og kommersielle sider tilbyr digital julepost med animerte hilsener, flotte julefoto med motiver som juletrær, julenisser, snømenn, juleblomster, eller andre ting man forbinder med julen. Verdens første julekort ble utgitt i England i 1843. De eldste norske julekortene er fra 1883.


De tradisjonelle norske julekortene hadde et stort fokus på maten, her var det mange motiver av grisen - som symbolet på fest og glede. Juleneket var med på veldig mange kort. Skikken med nek er ca. fra 1750, og er et symbol på gjestfrihet. Den norske vinteren er selvfølgelig et hovedmotiv, i likhet med nissen, gårdsliv, småfugler, sledekjøring og aking, juletrær og julaftensskikker.

Det er alltid koselig å få en julehilsen fra venner og familie!
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved