jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Gammeldags jul

Mange mennesker lengter til jul. Gammeldags jul. Det er som om jula i gamle dager var noe ekstra spesielt, noe som er vanskelig å gjenskape for oss moderne mennesker. Men de aller fleste av de moderne juletradisjoner, har arvet noe fra den gammeldags jul. Mattradisjonene er holdt i hevd; vi spiser fortsatt lutefisk, ribbe, julegraut og pinnekjøtt som man gjorde før.

Ser man sånn på det er både julegaver, julerengjøring, sangleker, julepost og juletreet gammeldags. Jul betyr også for noen å gå i kirken.

Å være nostalgiske omkring julehøytiden har vi nok alltid vært. Det gjelder om å skape den julestemningen man selv ønsker å ha, og bringe den videre til barna. Det viktigste er å vite hva man ønsker omkring jul – gammeldags eller ikke.


For mange er det godt å bryte tradisjoner som kanskje har tatt overhånd. For andre er det viktig å gjeninnføre tradisjoner for å holde familier samlet. Det er en ting som er sikkert; og det er at det ikke finnes noen oppskrift på en riktig julefeiring. Men alle sammen har vi forventninger, ønsker og følelser knyttet til en så sterk tradisjon i vår kultur.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved