Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Jul i Skomakergata

Jul i Skomakergata er en TV-julekalender som er produsert av NRK, og den ble sendt første gang i desember 1979. Siden er den blitt sendt mange ganger som den mest populære fjernsynskalenderen gjennom tidene. Jul i Skomakergata handler om Skomaker Jens Petrus Andersen, som blir spilt av skuespilleren Henki Kolstad. I likhet med alle de andre som forbereder seg til jul i Skomakergata, har han det travelt, men han tar seg likevel god tid til kundene sine, og til de små, men koselige tingene man kan gjøre i adventstiden.


Jens Petrus sin beste venn er Tøffelen Tøfflus som bor under skomakerdisken. De andre figurene som er med i Jul i Skomakergata er ballettdanserinnen Stine, Jørgen, Fru Enebær, Bakermester Snipp, Politimester Klinke, Frøken Anti-Hjul, Blomsterhandler Rosengren, Stasjonsmester Flagge og Lastebileier Juel Hjul. De har både orkester, teater og julemarked.


Skomaker Andersen og Tøfflus snurrer film, og hver eneste dag viser de en liten dukkefilm med den øst-tyske Jon Blund. Etter at Jon Blund er ferdig, siteres ”Dagens rettighet”, hvor man får høre et sitat fra FNs barnekonvensjon. Utgangspunktet for dette var at det var FNs internasjonale barneår i 1979.

Det er Bjørn Rønningen som har skrevet manuskriptet og musikken til serien.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved