jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Jul tale

Det arrangeres mange julefester og selskaper i desember og rundt jul. Tale i slike forsamlinger kan være en viktig oppgave, enten det er firmaets julebord, klassens juleavslutning eller når storfamilien møtes til jul. Tale krever som oftest forberedelser, men det er mye å gripe fatt i, og det er selvfølgelig mange poenger knyttet til jul.

Tale på julebordet på arbeidsplassen kan f.eks. ta for seg året som har gått og utfordringer i det kommende år, krydret med festlige relevante fortellinger eller gode vitser. Å finne gode sitater, dikt eller ordspråk som beskriver situasjoner er også en fin ingrediens i en juletale. I de forskjellige familier og i ulike bygder og byer eksisterer det mange ulike tradisjoner når det kommer til jul. Tale er fremmed for noen, mens andre har talebegavede eller taleglade slektninger på rad og rekke. Om ikke annet kan det være en god ide å takke vertskapet for maten, ikke minst i jula, da man som oftest nettopp får servert de herligste måltider.

Hos noen leser man juleevangeliet høyt på julaften, og andre har sang, sangleker, musikk eller opplesning av julefortellinger blant sine kjære familietradisjoner. Taletradisjonen i julehøytiden er kanskje ikke så sterk generelt, men en god tale setter alltid en spiss på en festlig forsamling.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved