jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Juleforestillinger

Rundt omkring i det ganske land settes det opp forskjellige typer juleforestillinger hvert år. I Oslo settes det opp klassiske og moderne juleforestillinger både i teater og opera.

Operaballetten har en årlig oppsetning av ”Nøtteknekkeren”, basert på en historie av den tyske forfatteren E. T. A. Hoffman og med musikk av den russiske komponisten Tsjajkovskij. På Nationalteatret og de andre teatrene i de største norske byene setter man opp juleforestillinger som ”Reisen til julestjernen”, ”Putti Plutti Pott” og ”Jul i Blåfjell".

Også i lokalsamfunnene rundt omkring kryr det av store og små juleforestillinger. Ballettskolene rundt omkring setter opp nisseforestillinger, lokale teaterlag setter opp stykker, og ikke minst skoleklassene rundt omkring på de norske skole underholder medelever, foreldre og andre inviterte med teater, dans og musikk.

Men hvis man trives innendørs, behøver man slett ikke ut av huset for å få store kulturelle opplevelser i forbindelse med advent og julehøytid. Det er alltid mange gode kulturprogrammer i radio og fjernsyn i forbindelse med denne tiden av året. Teaterstykker, operaforestillinger, hørespill, tv-serier, tegnefilmer, kortfilm, spillefilm, klassiske konserter, rockekonserter, sirkusforestillinger, standarddans og isdans. I fjernsynets Barne-TV sendes det julekalendere, som også kan være en daglig kosestund og hyggeforestilling i adventstida.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved