Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julefortellinger for barn

Det finnes mange vakre gamle og nye julefortellinger for barn. Bibliotekene og bokhandlene er fulle av spennende julefortellinger for barn, og i den litt eldre tradisjon, skrev ikke minst Alf Prøysen og Astrid Lindgren mange sjarmerende julefortellinger for barn. I Barnetimen for de minste og Lørdagsbarnetimen sender man julefortellinger for barn, og NRK barne-TV har hver advent en kalender med julefortellinger, for eksempel Jul i Blåfjell, Jul i Skomakergata eller Amalies jul.

Det kan også være morsomt å oppfordre barn til å lage egne julefortellinger. Barn har som oftest en god fantasi og elsker å utfolde seg kreativt. Men de trenger ofte oppmuntring til å komme i gang. Lag en improvisert liten start på en julehistorie, og be barnet fullføre; ”Det var en gang en liten julenisse som var på vei til en liten gutt med en julegave……..” Man kan også få barna til å tegne julefortellinger. Barn elsker å få oppgaver ”Tegn en jente som får det hun ønsker seg til jul”, ”tegn en nisse som spiser julegrøt”, e.a.
Den eldste fortellingen om julen, er Juleevangeliet. Siden julen er en tradisjon som både har hedenske og kristent opphav, finnes det selvfølgelig også mange historier fra norrøn mytologi om den gang julen var en ofringstid til de gamle guder.

 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved