jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julekalender på TV

Julekalender på TV er en ”nedtellingskalender”, først og fremst for barn, som sendes fra den første desember og frem til og med julaften. De største TV-kanalene pleier å sende Julekalender på TV. Det er som oftest en dramatisert fortelling, og man sender en ny episode av serien hver dag i de 24 dagene. NRKs julekalender på TV er den med lengst tradisjoner i Norge, og ofte de mest populære hos de minste. NRK har produsert mange fine kalendere opp gjennom årene, for eksempel Jul i Skomakergata, Amalies jul, Jul i Blåfjell, Vertshuset Den Gyldne Hale og Jul i Svingen.

TV2 har også sin julekalender på TV, f.eks. The Julekalender med Travelling Strawberries, Julefergå med Brazz Brothers eller Vazelinas hjulkalender med Vazelina Bilopphøggers. I 2006 sendte de den danske barne- og ungdomsserien Jul i Valhall. Tradisjonelt er en adventskalender for eksempel et bilde av papp med luker som skal åpnes, en for hver dag. Det kan også være en med sjokoladebiter inne i lukeboksene.

En morsom vri og en annerledes kalender er å sette inn nellikspiker i en mandarin eller appelsin, og så ta vekk en for hver dag. Det både lukter jul og er samtidig dekorativt. Noen lager julekalenderne hjemme, og henger opp små gaver. Det finnes også en rekke bøker å få tak i som har en liten historie for hver av de tjuefire dagene. Tradisjonen stammer visstnok opprinnelig fra Tyskland.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved