jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julemarkeder

Når julen nærmer seg og det er advent, arrangeres det mange julemarkeder rundt omkring i bygd og by. Foreninger, idrettslag, kor, handelstand, museer, gallerier og bondegårder bidrar med hver sine julemarkeder, hvor de selger stort og smått. Ofte er det også aktiviteter på slike julemarkeder; kjøring med hest og slede eller vogn, teaterforestillinger, demonstrasjon av gamle håndverks- eller håndarbeidsteknikker, lys-støping, binding av julenek eller for eksempel juleverksteder.

Mange drar på julemarkeder for å kjøpe julegaver, julemat eller pynt av forskjellig slag.

Mange gårder har i dag sin egen gårdsbutikk som de selger egenproduserte varer; forskjellige ting som f.eks. økologisk syltetøy, hjemmestrikkede gensere, hjemmekokt såpe eller krydderurter. Slike produkter er ofte å finne på markedene før jul. Når det er lokale lag og foreninger som arrangerer, tjener de inn penger til organisasjonsaktivitetene resten av året.


Også kunstnere, både profesjonelle og aktører, bruker slike arrangementer til å utstille og selge kunsten sin. Ofte kan man kjøpe både malerier, glasskunst, keramikk og smykker, og klesdesignere selger også klær. Det dufter som oftest godt når det er marked; med salg av gløgg, julegrøt, pepperkaker eller smultringer. Og det er ikke usannsynlig at julenissen dukker opp med overraskelser til de små.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved