jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Juletrefest

Når det er juletrefest samles store og små, leker selskapsleker, går rundt juletreet, spiser julekaker og julegodter, og kanskje kommer også julenissen. Det er vanlig å arrangere juletrefest i barnehager, på skoler, på noen arbeidsplasser og i en del foreninger og organisasjoner.

På en juletrefest går man rundt juletreet og danner gjerne flere ringer. Man synger julesanger og sangleker som ”Du grønne, glitrende tre god dag”, ”Så går vi rundt om en enebærbusk”, ”Et barn er født i Betlehem”, ”Deilig er jorden”, ”På låven sitter nissen”, ”Nå er det jul igjen”, ”Jeg gikk meg over sjø og land”, ”Det lysner i stille grender”, ”Julekveldsvisa”, ”Jeg er så glad hver julekveld”, ”Musevisa” og ”Glade jul”.

Juletrefester er ofte primært rettet mot barna, og det er gjerne underholdning med trylling, klovner eller andre artister, selskapsleker, nissen kommer og deler ut godteposer. Ofte har barna selv laget noe underholdning, og fremfører Juleevangeliet, sanger, dans eller ballett, sketsjer eller små dramastykker. Det serveres boller og brus, julekaker og kaffe.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved