Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Juleverksted

Når det nærmer seg jul, er det morsomt å arrangere juleverksted. De fleste barn har juleverksted i barnehagen eller på skolen, men mange har også sitt private juleverksted hjemme. Og et juleverksted behøver slett ikke være forbeholdt barna; her kan de voksne også boltre seg i kreativitet, julestemning og skaperglede!


På juleverksted kan man klippe og lime juletrelenker, juletrekurver og annen juletrepynt, lage nisser av isoporkuler, filt, stoff og ispinner, man kan lage adventsstaker, julekranser og dekorasjoner. Mange bruker også anledningen til å bake pepperkaker, pepperkakehus eller andre typer julebakst. Mange har det som tradisjon å bake et fantastisk pepperkakehus, pynte det med all verdens godsaker og i spennende "arkitektoniske” variasjoner, gjerne nye for hvert år.

Det hyggeligtse er å sette av en hel dag i november eller desember, gå ut i naturen og plukke lyng, barnåls-grener eller andre grønne dekorative ingredienser, lage pepperkakedeig eller trolldeig, finne fram lim, saks, stoffrester, og eventuelt kjøpe glitter, ståltråd og andre ting man kunne trenge – og så jobbe sammen hele dagen. Innimellom kan man drikke varm sjokolade og spise noe godt.

For å finne inspirasjon kan dere klikke på linkene på denne siden, gå på biblioteket, til bokhandelen eller finne ukeblader med tips til ting man kan lage. Det er også mange andre gode ideer å finne på Internett. 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved