Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julebakst

Adventstiden er tiden for julebakst. Det er en gammel tradisjon å fylle kakeboksene med mange sorter julebakst, og gjerne så mye at man har langt utover nyåret. Hvilke sorter julebakst man velger, varierer fra sted til sted, men tradisjonen sier at man skulle ha minst 7 sorter julebakst.

Blant de vanligste formene for julebakst, er pepperkaker, peppernøtter, serinakaker, lussekatter, Sarah Bernhard, delfiakake, fattigmann, goro, havremakroner, sandkaker, sirupsnipper, smultringer, krumkaker, berlinerkranser, rosetter, kokosmakroner, lefser, ingefærkaker, vørterbrød, julekake, sirupskake og Mor Monsen kake. Det er hyggelig å bake til jul, og i mange familier er det en aktivitet man gjør sammen, store og små.
Barna er spesielt glade i å bake pepperkaker og marsipan, for her gjelder det om å være kreativ og lage fine figurer. Pepperkakehus er også en vinner, og her er det bare fantasien som etter grenser.
Mange av julekakesortene holder seg lenge, noe som var spesielt praktisk før i tiden, da man ikke hadde kjøleskap eller frysere. I tillegg til å bake til jul, er det også vanlig å lage julegodter. Finnes det noe bedre enn konfekt, juleknekk og hjemmelagede karameller ..? 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved