Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julefrokost

Under en deilig og spennende julefrokost kan være du sitte lenge og smake og komponere deg gjennom alt på bordet. La det være mat med mange forskjellige smaker om hverandre, delikat satt frem. En julefrokost bør være en fryd for øye, så vel som for magen. Til julefrokost er det en fordel med mat som trenger lite forarbeid, og derfor er det lurt å satse på mye ferdigkjøpt. For da er det bare å skjære opp og dekke på.

Du kan bruk den kalde ribberesten fra julemiddagen, huske sylte eller lammerull, leverpostei eller paté, forskjellige sild, flere gode gule og brune oster, sylteagurker, rødbeter, salat, sennep, lefser, flere typer kjeks og flere gode og saftige hjemmebakte brød med kjerner og nøtter, smør, syltetøy og frisk frukt.
Ønsker du å lage til en større og kraftigere julefrokost, kan du for eksempel legge til waldorfsalat, appelsinsalat, lammelår, syltelabber, juletapas, karamellisert skinke, fiken- eller aprikosmarmelade, syltede rødbeter, syltet gresskar, kapers. svisker, portvinsgele, ripsgele og tyttebær. Lag en god kanne med te, en kanne med den beste kaffe, og server cider, saft, juice eller melk. På dansk betyr begrepet julefrokost det samme som julebord på norsk. 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved