Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julekonfekt og oppskrifter

For mange er den hjemmelagde julekonfekt ubestridt et av julens høydepunkter, både når herlighetene skal fremstilles, og når den senere skal fortæres. Tilberedelsen av julens søteste saker - konfekt og knask - er en aktivitet som samler mange familier rundt bordet i desember.


 

Det er en herlig måte å bruke ventetiden på, og man kan også benytte anledningen til å lage en ekstra stor porsjon - som en moderne form for julerente som kan legges i små glass med røde sløyfer rundt eller i annen fantasifull innpakning og brukes til små gaver til dem som har gjort seg fortjent til det.


 

Det blir trillet kuler og laget topper, man lager konfekt av marsipan med nougat mellom, av tynne strimler kandisert pomerans lager man appelsinstenger ved å overtrekke dem med sjokolade, frukt kandiseres eller overtrekkes med marsipan og sjokolade, dadler eller svisker stenes ut og fylles i stedet med mandler, marsipan eller andre lekre ting for så å rulles i perlesukker. Alt mens barnas mer eller mindre fantasifulle marsipanfigurer så smått tar form og farge.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved