Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Juletrekurv

En juletrekurv er en søt liten kurv flettet av oppstrimlet glanspapir. En juletrekurv henges som oftest på juletreet og kan fylles med små peppernøtter, rosiner, karameller eller andre julegodter.

Man kan lage en juletrekurv på mange måter. De enkleste kurvene lages ved å brette og klippe til to stykker glanspapir i ulik farge.

Stykkene klippes i like brede strimler og flettes deretter sammen. Ved å variere fargene, antallet og bredden på strimlene og på hvordan strimlene flettes sammen kan man lage mange forskjellige mønstre på en juletrekurv, både vanlige flettemønster, julebjeller, hjerteform eller for eksempel tekst.

De fleste norske barn lærer å flette kurver på juleverksted, enten hjemme eller på skolen. Hvis man har glemt kunsten, kan man gå og låne en bok med tips til kurver på biblioteket eller kjøpe i bokhandelen.

Man kan også variere ved å bruke annet papir eller papp, og selvfølgelig kan man pynte dem med glitter, tusj eller "englehår". Det er en hyggelig juletradisjon å lage juletrepynt sammen - store og små. Hvis man er fingernem, kan man forsøke å lage en bitteliten papirkurv, men da er det lurt å bruke neglesaks og knappenål, og ikke minst holde tunga rett i munnen! 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved