Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Adventskalender

Adventskalender eller julekalender er en ”nedtellingskalender”, først og fremst for barn, som man bruker fra den første desember og frem til julaften. En adventskalender kan for eksempel være et bilde av papp med 24 luker som skal åpnes en for hver dag. Det kan også være en adventskalender med en sjokoladebit inne i 24 små lukebokser. En morsom vri og en annerledes adventskalender er å sette inn 24 nellikspiker i en mandarin eller appelsin, og så ta vekk en for hver dag.


Det både lukter jul og er samtidig dekorativt. Noen lager julekalenderne hjemme, og henger opp 24 små gaver. Det finnes også en rekke bøker å få tak i som har en liten historie for hver av de tjuefire dagene. Tradisjonen stammer visstnok opprinnelig fra Tyskland. Også i fjernsynskanalene lager man adventskalendere for barn. Da sender man en ny episode av en serie hver dag i de 24 dagene.

NRK har produsert og sendt mange morsomme kalendere opp gjennom årene, for eksempel Jul i Skomakergata, Amalies jul, Jul i Blåfjell, Vertshuset Den Gyldne Hale og Jul i Svingen. TV2 har sendt serier som The Julekalender med Travelling Strawberries, Julefergå med Brazz Brothers og Vazelinas hjulkalender med Vazelina Bilopphøggers. I 2006 sendte de den danske barne- og ungdomsserien Jul i Valhall.

Kalender 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved