Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Animerte julekort

Det begynner å bli lenge siden man var nødt til å gå helt til postkontoret for å sende en hilsen til slekt og venner når det nærmet seg jul. Internett er fullt av animerte julekort med alle mulige tenkelige julemotiver, og gjerne med tilhørende lyder og musikk som gjør det morsomt både å sende og motta. Blant tilbudene finnes animerte julekort med tradisjonelle motiver som nisser, engler, snømenn eller juletrær - eller med fine juletekster, dikt eller historier: Christmas Cards


Det finnes også animerte julekort hvor man får muligheten til å sette inn bilde av seg selv. Man kan ofte velge lyd til kortet, og det er gjerne julemusikk eller en lydfil hvor du kan spille inn og sende din egen lydhilsen. Å sende animerte julekort er lett, oftest krever det bare et par tastetrykk og e-postadressene til dem du ønsker å sende kortene til.

Verdens første juleprospektkort ble utgitt i England i 1843. De eldste norske kortene er fra 1883. De tradisjonelle norske kortene hadde et stort fokus på mat, her var det blant annet mange motiver av grisen - som symbol på fest og glede. Også juleneket var med på veldig mange kort. Skikken med nek er fra rundt 1750, og er et symbol på gjestfrihet. Den norske vinteren er selvfølgelig et hovedmotiv, i likhet med fjøsnissen, gårdslivet, småfuglene, ski, sledekjøring og aking, juletrær og julekveldsskikker. 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved