jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Barnas jul

I de fleste familier blir gjerne juleforberedelsene og julefeiringen gjerne til barnas jul. Men voksne blir også ”som barn igjen” og får minner fra sin egen barndom når de gjør det til barnas jul, og sammen med barna arrangerer juleverksted og lager julepynt, leser julehistorier, hører julekonserter, lager og kjøper julegaver, åpner adventskalendere, eller er med på en St. Lucia-feiring på skolen eller i barnehagen

La det bli barnas jul

La det bli barnas jul, og skap stemning og hyggelige tradisjoner både i adventstiden og når selve julen kommer. I riktig gamle dager var barnas jul ganske så annerledes enn i dag. Men forventningen var nok like store, og tradisjoner var minst like viktige.

Hvis du er usikker på hvordan du skal pynte, hvordan man arrangerer julegaveverksted eller hvordan man finner på morsomme selskapsleker, bør du ta deg en tur til det lokale biblioteket eller til bokhandelen.


Det finnes svært bøker med tips til hvordan man kan lage pynteting, hvordan man lager julepresanger, hvordan man lager julestemning, baker kaker og lager julemat; og altså hvordan man kan skape seg sine egne små og store tradisjoner. Det er også gitt ut mange jule-CDer med musikk for store og små, og en god ide er å la en plate være selve tradisjonsplaten som dere hører på "bare" den ene dagen i året; på julaftens morgen eller mens dere forbereder høytiden.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved