Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Jul Dikt

Hvis man leter på Internett eller i bokhyller rundt omkring kan man finne alle mulige slags dikt. Jul, sommer, høst, fødselsdager, jubileer, kjærlighet, fødsel, død - det er skrevet og diktet om de fleste høytider, årstider og om små og store begivenheter i våre liv, og mange mennesker skriver selv dikt. Jul og julefeiring gir stor inspirasjon til diktning både om forventning, glede, fryd, gjensynsglede, mat og drikke, samvær, ensomhet, savn eller historien om Jesusbarnet.


Julesalme som et dikt

Noen ganger kan det være flott å lese opp en sang eller julesalme som et dikt. ”Jul, jul, strålande jul” er skrevet av Edvard Evers og er en flott tekst. Mange fine barnesanger handler om jula, nissen, forventning og forberedelser, og kan leses som dikt i en juletale. Det kan selvfølgelig også de fleste julesangene vi kjenner, og den diktning som finnes om mat og drikke passer gjerne på julebordet.


Noen har det som fast tradisjon å dikte eller rime takkedikt når man åpner julepresangene. Det kan for eksempel være en regel om at man skal lage et rim eller vers på stående fot som handler om julegaven eller den man fikk den fra. Dette kan være en ganske morsom selskapslek, som utfordrer kreativiteten og gjør pakkeåpningen enda morsommere.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved