Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Elektroniske julekort

I vår digitale verden er det ikke lenger nødvendig å gå den lange veien til postkontoret for å sende en hilsen til jul - slik man måtte gjøre før i tiden. I dag kan man sende elektroniske julekort direkte fra datamaskinen hjemme. Elektroniske julekort kan både ha tradisjonelle julebilder, animasjoner, og lyd til med julemusikk eller en inntalt hilsen. Elektroniske julekort kommer aldri for sent frem; de er jo fremme omtrent idet det er sent fra PCen din. På Internett kan du finne elektroniske julekort for enhver smak: Christmas Cards


Det er et uendelig utvalg, og både private hjemmesider og kommersielle sider tilbyr digitalisert julepost med animerte hilsener, flotte julefoto med motiver som juletrær, julenisser, snømenn, juleblomster, eller andre ting man forbinder med julen. Verdens aller første julekort ble utgitt i England i 1843. De eldste norske julekortene er fra 1883.
De tradisjonelle norske julekortene hadde et stort fokus på maten, her var det mange motiver av grisen - som symbolet på fest og glede. Juleneket var med på veldig mange kort. Skikken med nek er ca. fra 1750, og er et symbol på gjestfrihet. Den norske vinteren er selvfølgelig et hovedmotiv, i likhet med nissen, gårdsliv, småfugler, sledekjøring og aking, juletrær og julaftensskikker. Det er alltid koselig å få en julehilsen fra venner og familie, også hvis den er digital! 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved