Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Jul i Blåfjell

Jul i Blåfjell er en TV-julekalender, som ble produsert og sendt i NRK første gang i 1999, og den er sendt flere ganger etter dette. Jul i Blåfjell handler om Blånissene som tar vare på hverandre og på miljøet. Flere norske teatre har gjort det til en tradisjon å sette opp stykket ”Jul i Blåfjell” i desember hvert år.

Jul i Blåfjell er skrevet av Gudny Ingeborg Hagen, og finnes også i bokversjon og på dvd. I Blåfjell bor blånisseungene Turte og Tvilling sammen med foreldrene sine Blåmor og Blåfar Blåværshule. Blånissene har som oppgave å lage skumringstimen - den blå timen - hver dag frem til julaften. Men det er noe som ikke er som det skal. Noen tømmer søppel i fjellet. Nøkkelen til vedlageret er vekk. Og den gamle nissen Erke oppfører seg merkelig.
Blånissejenta Turte og Rødnissejenta møtes under merkelige omstendigheter og blir venner, og da begynner problemene. Den som tar med seg en rødnisse inn i Blåfjell blir nødt til selv å forlate fjellet, og Blånisser som ikke kommer seg inn i Blåfjell før den blå timen er over blir forvandlet til en stein. Det er en koselig og spennende serie for store og små som samler seg foran adventskalenderen på tv hvert år.

 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved