Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Julebelysning

Julebelysning skaper julestemning. Enten det er levende lys, juletrelys, lysdekorasjoner i ”julegata” eller lys i busken utenfor huset, så er julebelysning viktig for de fleste. Det er rett og slett umulig å forestille seg jul uten julebelysning! Julestjernen, den som i sin tid ledet de tre vise menn til det nyfødte barnet i krybben, var den første julebelysning - og den lyser fortsatt på himmelen, og man kan se den når det er stjerneklart.


I adventstiden tenner vi et lys for hver søndag, vi går rundt grantrær som er pyntet med lys og julepynt, vi tenner flere stearinlys i julen enn ellers i året, og mange bruker også fakler utendørs når det er jul. Mange lager flotte dekorasjoner med kubbelys eller oppsatser med blomster og figurlys formet som nisser eller grantrær. Det er viktig å ikke lage dekorasjoner som kan ta fyr, og viktig å passe på å slukke lysene når man ikke er i rommet.
Mange dekorerer husene sine med fargede lyslenker, blinkende lyspærer eller lager julefigurer av lys. Denne tradisjonen er stor i USA, der mange nabolag har konkurranser om hvem som har den mest prangende lysdekorasjon. Dette er bl.a. kostelig fremstilt i Chevy Chase-filmen ”Christmas Vacation”. De fleste butikker og bygater har pynter seg også med lys i desember, og mange mennesker er samlet for å markere når man tenner dem. 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved