jul
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Juletradisjoner England

Blant de klassiske juletradisjoner i England står det å pynte hjemmet høyt på listen. Man pynter med sløyfer, kulørte kjeder og kristtorn, og henger misteltein over døren. Under den er det fritt fram for kyss! Juletreet er også blant de engelske juletradisjoner. I England er det vanlig å ha et pyntet grantre i stuen, og noen små juletrær med lys i vinduskarmene ut mot gaten.

Andre juletradisjoner i England er å gå i teater og se julekomedier, eller å ha maskeball og kle seg ut. Det er også utbredte juletradisjoner i England å gå fra dør til dør eller stå på et torg og synge de engelske julesangene, Christmas Carols, flerstemt.

På julaftens kvelden - Christmas Eve – henger barna opp en strømpe ved peisen eller senga før de legger seg. Første juledags morgen er strømpene fylt med julegaver. Dette er blant de juletradisjoner i England som involverer Father Christmas, som er britenes navn på julenissen. I tillegg til å farte landet rundt å fylle strømpene med julepresanger, er han å finne i kjøpesentrene. Han er kledd i rødt og har hvitt langt skjegg.


1. juledag - Christmas Day – har man den stor julemiddagen, med gås eller kalkun, posteier og ikke minst Christmas Pudding, som er en plumpudding som består av brødsmuler, tørket frukt, sukker, appelsiner, talg og skal flamberes i konjakk og serveres med vaniljesaus. 2. juledag kalles Boxing Day, fordi barna en gang gikk og samlet inn penger i små bokser. Julen er over Hellige Tre kongers dag eller the Epiphany.
 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved