Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Juletre

I dag kan man neppe forestille seg en norsk jul uten juletre, og heldigvis kan man kjøpe gode, vakre og billige eksemplarer av sitt juletre over alt i landet.

Inspirasjonen til et juletre kom fra Tyskland, hvor man i mange år hadde hatt tradisjonen med å frakte et juletre inn i stuen ved juletid.


Kjøp et juletre til jul

Det mest utbredte juletre til stuen er gran. Den er selve symbolet på et juletre. Men det er også vanlig å bruke edelgran som juletre. De har mykere og flatere nåler, og treet holder lenger på nålene. Vil man skille seg ut litt med et juletre, kan man kjøpe en sølvgran. Den har blågrønne og sølvfargede nåler og brukes ofte som pyntegran i butikkvinduer. Og man kan også bruke serbergran som juletre. Den er nålefast og slankere enn andre juletre og brukes ofte i potter, hvor den kjøpes med rot.

fjel gran

Fjelledelgran

Edelgran er helt klart den mest hardføre arten for et inneklima. Fjelledelgran tåler det norske innlandsklima langt bedre enn Nordmannsedelgran

 

vanlig gran

Vanlig gran

For de fleste nordmenn er vanlig gran juletreet. Vanlig gran er også det økonomisk viktigste treslaget i Norge. Vanlig gran vokser over hele landet og er velegnet som juletre.

Nordmannsedelgran

Nordmannsedelgran

Nordmannsedelgran vokser naturlig i fjellområdene på østsiden av Svartehavet. Tyngdepunktet for dyrking i Norge er Rogaland og ellers på Sør- og Vestlandet.

furu gran

Furu

Furua er svært nøysom, og vokser gjerne på næringsfattig sand- og grusjord der ingen andre trær klarer seg. Furua er vanlig over hele landet, og utgjør ca. 25% av skogarealet.

    

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved