Jul i Norge
kategorier KATEGORIER menuer

JULINORGE.NO

Juletrelenke

De fleste har prøvd å lage en juletrelenke, enten hjemme, i barnehage eller på skolens juleverksted. Når man lager en juletrelenke, klipper man opp strimler av glanspapir, og limer dem sammen til en lang juletrelenke. Deretter henges den opp på juletreet eller andre steder som juledekorasjon.


Skal man lage en juletrelenke, lager man først en ring av den første strimmelen, og limer den sammen som en ring. Så tres neste strimmel gjennom denne, og limes sammen som en ny ring. Etter hvert blir det en ”kjetting”, eller en girlander, av strimler. Man kan selvfølgelig variere fargene, eller lage en ensfarget lenke.

På glanspapir er fremsiden matt og fargeløs, og på den andre siden er det en sterk glansfarge. De vanligste fargene er grønn, gul, blå, rød, hvitt, sort, sølv- og gullfarget. Glanspapiret blir også brukt til å lage juletrekurver, annen julepynt og til origami. Man kan selvfølgelig bruke annet papir også, men det har lettere for å gå i stykker, eller er for stivt til å bøyes og limes som ringer.

Mange har hatt moro med å prøve å bli skrevet inn som innehavere av verdensrekorder i Guinness Rekordbok ved å lage verdens lengste julelenke, verdens minste juletrekurv eller sette rekord i gang rundt juletreet. 

 


Home  |  Om julinorge.no   |  Kontakta oss
Copyright julinorge.no All rights reserved